Billede 1 af 1
Gammel Knas ARLA UNIKA
Nyfortolkning af Havarti
Vores ostemestre drømte om at nyfortolke den klassiske Havarti. Med en ny affinageteknik, hvor osten modnes anaerobt i minimum 24 måneder, udviklede vi en Havarti med andre kulturer, der gjorde osten egnet til at modne i lang tid. Under modningen opstår den fine balance mellem det søde, fede, syrlige og de knasende sprøde proteinkrystaller. Resultatet er en ost, der overrasker i smag og struktur, hvor ostens sødme, syre og fedme får modspil fra de knasende sprøde proteinkrystaller. På trods af sit navn er Gammel Knas ikke stærk, men unik i både smag og struktur.
Kongstanke bag osten: At nyfortolke den klassiske Havarti til nye højder.
Ostens navn: Gammel Knas har fået sit navn på grund af kombinationen af de knasende proteinkrystaller og den lange modningsperiode på minimum 24 måneder.
Nyfortolkning af Havarti
Vores ostemestre drømte om at nyfortolke den klassiske Havarti. Med en ny affinageteknik, hvor osten modnes anaerobt i minimum 24 måneder, udviklede vi en Havarti med andre kulturer, der gjorde osten egnet til at modne i lang tid. Under modningen opstår den fine balance mellem det søde, fede, syrlige og de knasende sprøde proteinkrystaller. Resultatet er en ost, der overrasker i smag og struktur, hvor ostens sødme, syre og fedme får modspil fra de knasende sprøde proteinkrystaller. På trods af sit navn er Gammel Knas ikke stærk, men unik i både smag og struktur.
Kongstanke bag osten: At nyfortolke den klassiske Havarti til nye højder.
Ostens navn: Gammel Knas har fået sit navn på grund af kombinationen af de knasende proteinkrystaller og den lange modningsperiode på minimum 24 måneder.